Info: 088-0911960

 

Werkwijze

Hout drogen met droogkamers

U heeft al enige tijd een stapel hout liggen die niet droog wordt… Maar u wilt het hout zo langzamerhand wel gaan gebruiken! Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze droogkamers zijn computergestuurd en naar houtsoort ingedeeld. Het drogen van hardhout (bijvoorbeeld: eiken, mahonie, meranti, red cedar of merbau) vereist namelijk een ander droogproces dan het drogen van zachthout (bijvoorbeeld: grenen of vuren). Bij ons kan u terecht om uw hout te drogen in droogkamers.
houtdrogerij in Woerden

Wanneer u contact met ons opneemt om hout te laten drogen, controleren wij direct voor u de beschikbare capaciteit in onze droogkamers.
Middels ons geautomatiseerde computersysteem kunnen wij u hier direct over informeren. Vervolgens sturen wij u een reserveringsbevestiging en kunt u het hout opgelat bij ons in Woerden aanleveren. Het is van belang dat u het hout opgelat aanlevert zodat wij direct het droogproces voor u kunnen starten!

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra uw hout bij ons binnenkomt, zal een van onze droogmeesters het aantal kubieke meters narekenen en de staat van het hout controleren. Daarna maakt de droogmeester een inschatting wanneer uw hout het juiste vochtigheidspercentage zal hebben bereikt door het hout te laten drogen in onze droogkamers. Aan de hand van deze gegevens sturen wij u vervolgens een definitieve droogbevestiging zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wij stellen u ruim van te voren op de hoogte van de definitieve einddatum. Zodat u tijdig transport kunt inplannen om uw hout bij ons af te halen.
Omdat het drogen van hout een nauwkeurig vak is willen wij u vragen ervoor te zorgen dat uw hout op de einddatum wordt opgehaald. Op deze manier kunnen wij garanderen dat uw hout in topconditie verkeert.

Kunt u onverhoopt niet het hout rond de einddatum bij ons op te halen? Dan kunnen wij dit voor u opslaan in één van onze open hallen!

 

 

Meer weten?

Wilt u gebruik maken van onze dienst of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Nieuws

  • De juiste droogkamer

    Voor alle soorten hout die u wilt drogen bent u bij ons aan het juiste adres! Onze kunstmatige droogkamers zijn computergestuurd en naar houtsoort ingedeeld. Lees meer…

  • Eikenhout in de droogkamer

    Eikenhout in de droogkamer. Vandaag hebben we weer droogkamer nummer 13 met eikenhout gevuld. Maar liefst acht volle trailers met eiken tafelhout en een paar Lees meer…

Contact

Houtdrogen.nl B.V.
Barwoutswaarder 89a
3449 HK Woerden

Tel. 088 0911 960

Mail:
info@houtdrogen.nl