Welke houtsoorten kunnen wij drogen?

Bij houtdrogen.nl kunnen we vrijwel iedere houtsoort drogen. Wij drogen tot een dikte van 100 mm. Dikker hout kan niet gedroogd worden in onze droogkamers omdat we met de temperatuur niet in de kern van de balken kunnen komen. Hierbij komt dat we dan de buitenkant van de balken gaan drogen en er in de kern nog vocht zit opgesloten wat er ooit een keer uit zal willen treden. Er zal dan een verharding van het hout ontstaan en het hout zal gaan scheuren en vervormen.

Europese houtsoorten drogen zoals eiken, beuken, vuren, mahonie, lariks, grenen, esdoorn kersen, noten etcetera is voor ons geen enkel probleem. Maar ook Tropische houtsoorten drogen zoals sipo, sapeli, mahonie, merbau, meranti, wengé en teak is mogelijk bij onze droogkamers. Wij beschikken over zelf ontwikkelde computerprogramma’s om het hout kunstmatig te drogen.
Voor wie drogen wij hout?

Tot onze klanten behoren meubelmakers, meubelfabrieken, vloerenfabrikanten, kozijnfabrieken, maar ook particulieren die een boom uit de achtertuin hebben laten verzagen en na het drogen van het hout er een meubel van willen maken. Ongeacht de grootte van de partij hout, kunnen wij het voor u drogen en iedere partij hout krijgt bij ons de persoonlijke begeleiding van een droogmeester die erop toeziet dat uw hout voor uw toepassing wordt gedroogd. Bent u benieuwd naar een offerte of heeft u meer informatie nodig? U kan altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Een droogmeester van houtdrogen.nl wil u graag te woord staan! Als u liever een persoonlijk gesprek wil kan dat ook zeker. De houtdrogerij ligt in het hart van Nederland, op enkele minuten rijden van Utrecht vindt u Woerden waar wij ons bevinden.

Meer weten?

Wilt u gebruik maken van onze dienst of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!